Kotlety ziemniaczane

Kotlety takie robiła często moja mama. Podawane z sosem pieczarkowym bardzo mi smakowały. Chciałam odtworzyć ten smak, nie do końca jednak mi się to udało. Wiadomo, kuchni mamy nic nie zastąpi.. Kotlety w moim wykonaniu smakowały jednak mi i mężowi, a to chyba najważniejsze. Następnym razem tylko troszkę bardziej je doprawię 😉

Jest to moja kolejna i zarazem ostatnia propozycja w Ziemniaczanym tygodniu.

Składniki:

– 1 kg ziemniaków

– 3 jajka

– 3 łyżki kwaśnej śmietany

– 3 łyżki mąki

– sól, pieprz, natka pietruszki

Wykonanie:

Ziemniaki ugotować, zemleć i wyrobić z jajkami, śmietaną i mąką. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego 🙂