Sałatka ziemniaczana z czerwoną cebulą

Bardzo prosta i wyrazista w smaku sałatka. W moim domu nazywa się ją sałatką amerykańską, bo przepis pochodzi od cioci, która mieszka właśnie w USA.

Jest to kolejna moja propozycja w ramach Ziemniaczanego Tygodnia.

Składniki:

Składniki:

– 8-10 dużych ziemniaków

– 6 jaj ( w oryginale ilość jaj równa była ilości ziemniaków, ale wg mnie sałatka była wtedy zbyt mdła, dlatego zmniejszyłam ich ilość)

– 4 duże czerwone cebule

– natka pietruszki ( sporo, ja dałam prawie cały pęczek)

– kukurydza

– majonez

– sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki gotować w mundurkach, a nastepnie pokroić je w kostkę. Cebulę i natkę pietruszkę drobno posiekac. Jajka ugotować na twardo, posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem. Dodać majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego 🙂

Ps. A tu jeszcze fotka przed wymieszaniem. Nie mogłam się powstrzymać, te magia kolorów zawsze mnie zachwyca :