Sałatka ziemniaczana z czerwoną cebulą
Bardzo prosta i wyrazista w smaku sałatka. W moim domu nazywa się ją sałatką amerykańską, bo przepis pochodzi od cioci, która mieszka właśnie w USA.
Jest to kolejna moja propozycja w ramach Ziemniaczanego Tygodnia.
Składniki:
Składniki:
– 8-10 dużych ziemniaków
– 6 jaj ( w oryginale ilość jaj równa była ilości ziemniaków, ale wg mnie sałatka była wtedy zbyt mdła, dlatego zmniejszyłam ich ilość)
– 4 duże czerwone cebule
– natka pietruszki ( sporo, ja dałam prawie cały pęczek)
– kukurydza
– majonez
– sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Ziemniaki gotować w mundurkach, a nastepnie pokroić je w kostkę. Cebulę i natkę pietruszkę drobno posiekac. Jajka ugotować na twardo, posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem. Dodać majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
Ps. A tu jeszcze fotka przed wymieszaniem. Nie mogłam się powstrzymać, te magia kolorów zawsze mnie zachwyca :