Makaron z białym serem

Wiem, wiem..pomysłowością to danie nie grzeszy. Urodą też nie. Bądźmy szczerzy: taki obiad pewnie nigdy by u nikogo nie wygrał w żadnym konkursie. Chociaż nie, zaraz…w jednym jest bezkonkurencyjny: robi się go błyskawicznie szybko, a składniki każdy z nas powinien posiadać we własnym domostwie. Nie miałam dziś pomysłu na obiad, ale miałam za to makaron, twaróg i kiełbaskę. Chwilka zastanowienia i po 15 minutach posiłek był gotowy. Smakowało nam obojgu, a co najważniejsze na dłużej zapełniło nasze brzuszki. Taki makaron często jadałam w rodzinnym domu. Klasyka. Zawsze na słono, nigdy nie łączyłam makaronu z serem i słodkimi dodatkami. To nie moja bajka.

Zdjęcie takie sobie, ale powiedzcie sami, jak można zrobić ładne zdjęcie zwykłym kluskom z białym serem?

Składniki: (ilość wg upodobań)

– makaron ( u mnie świderki)

– twaróg (u mnie półtłusty, tzw. klinek; o taki)

– kiełbasa

– olej, sól

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć kilka minut na oliwie. Na ugotowany makaron wyłożyć podsmażoną kiełbasę. Na wierzch pokruszyć biały ser. Smacznego 🙂

Ps. Powiedzcie, czy może być coś prostszego? 🙂