Pasta jajeczna

Pozostańmy w temacie past kanapkowych. Prosta i zapewne dobrze znana wielu z Was pasta jajeczna, jest moją kolejną propozycją w ramach zabawy “Majowe śniadanie”. Gdy byłam młodsza, często jadałam ją u mamy. Kremowa, żółciutka, obowiązkowo z dużą ilością zielonego szczypiorku lub natki. Po prostu pyszna…

Zdjęcie niezbyt fotogeniczne, ale umówmy się: pasty nie da sie ładnie sfotografować 🙂 Przynajmniej ja tego wciąż nie potrafię (choć staram się jak mogę;))

Składniki:

– 6 jaj, ugotowanych na twardo

– 2-3 łyżki majonezu

– łyżeczka musztardy

– sól, pieprz

– szczypiorek lub natka pietruszki

Wykonanie:

Szczypiorek oraz ugotowane jajka posiekać. Połączyć razem. Dodać do nich majonez oraz musztardę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. I już 🙂 Można zajadać się ze smakiem 🙂 Prawda, że banalne? 🙂