Steki cynamonowe

Szukałam wczoraj jakiejś lżejszej alternatywy dla słynnego w naszym kraju schaboszczka, którego zaserwowałam mężowi na obiad, i trafiłam na ciekawy pomysł Dorotki. Steki cynamonowe od razu mnie zaciekawiły, a ponieważ już kiedyś łączyłam mięso z tą przyprawą (TUTAJ) i efekt mnie zadowałał, postanowiłam właśnie je przyrządzić. Poszło bardzo szybko, a powiem Wam, że nic tak nie podnosi walorów potrawy jak szybkość jej przygotowania. Całość była smaczna….myślę, że będę jeszcze nieraz te steki powtarzać 😉  Dorotka smażyła na patelni bez tłuszczu, ja jednak trochę go użyłam. Danie to może być potrawą tłuszczową na MM.

Składniki:

– kilka plastrów schabu

– pieprz, sól, cynamon

– odrobina oleju

Wykonanie:

Mięso umyć, rozbić, oprószyć przyprawami. Smażyć pod przykryciem ok 15 min. Smacznego 🙂