Steki cynamonowe
Szukałam wczoraj jakiejś lżejszej alternatywy dla słynnego w naszym kraju schaboszczka, którego zaserwowałam mężowi na obiad, i trafiłam na ciekawy pomysł Dorotki. Steki cynamonowe od razu mnie zaciekawiły, a ponieważ już kiedyś łączyłam mięso z tą przyprawą (TUTAJ) i efekt mnie zadowałał, postanowiłam właśnie je przyrządzić. Poszło bardzo szybko, a powiem Wam, że nic tak nie podnosi walorów potrawy jak szybkość jej przygotowania. Całość była smaczna….myślę, że będę jeszcze nieraz te steki powtarzać Dorotka smażyła na patelni bez tłuszczu, ja jednak trochę go użyłam. Danie to może być potrawą tłuszczową na MM.
Składniki:
– kilka plastrów schabu
– pieprz, sól, cynamon
– odrobina oleju
Wykonanie:
Mięso umyć, rozbić, oprószyć przyprawami. Smażyć pod przykryciem ok 15 min. Smacznego