Kalarepka z marchewką i koperkiem

Szybka, banalnie prosta i smaczna jarzynka pasująca do letniego obiadu. Troszkę inna wersja tego przepisu, urozmaicona marchewką.

Składniki:

– 2-3 młode kalarepki, pokrojone w słupki

– opakowanie mrożonych mini marchewek (ale może być też po prostu kilka młodych marchewek, pokrojonych na mniejsze kawałki; ja nie miałam, więc posiłkowałam się mrożonymi)

– pół pęczka posiekanego koperku

– 1-2 łyżki masła

– sól, pieprz

– ew. 1 łyżka mąki

Wykonanie:

Pokrojone warzywa podsmażyć razem przez kilka minut na maśle. Podlać wodą i dusić, aż będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać koperek.  Z rondelka odlać trochę płynu, rozrobić w nim mąkę i ponownie wrzucić do warzyw. Zagotować. Podawać na ciepło. Smacznego 🙂