Sałatka z arbuza i fety

Idealna, pyszna sałatka na upalne dni. Nic dodać, nic ująć. Taka rekomendacja powinna w zupełności wystarczyć. W przyszłości pokuszę się na pewno na wersję bogatszą, z oliwkami i cebulą. Dziś minimum wysiłku….przy takiej pogodzie nic się nie chce…
Znaleziona u Asi z “Kwestii Smaku”. Polecam 🙂

Składniki (ja robiłam tą sałatkę bez trzymania się ilości składników, ale podaję je tak, jak sugeruje Asia):

– kawałek arbuza bez pestek, pokrojonego na 20 kosteczek (dałam taki większy plaster)

– ser feta, 6 kosteczek (dałam dwa plastry)

– 2 łyżki posiekanej świeżej mięty (nie miałam i musiałam ratować się…..bazylią, ale też pasowała)

– 4 łyżki soku z cytryny

– 2 łyżki płynnego miodu

– opcjonalnie świeżo zmielony czarny pieprz (pominęłam)

Wykonanie:

Pokrojonego w kostkę arbuza umieścić w miseczce, dodać ser feta. Całość posypać posiekaną miętą i polać sosem, przygotowanym z soku z cytryny i miodu. Smacznego 🙂