Kanapkowa pasta jajeczna ze szpinakiem

Oryginalna pasta do kanapek, na którą przepis znalazłam u Wiosenki. Od siebie dodałam dwie łyżki startego żółtego sera. Smakowało.

To moja kolejna propozycja w ramach mojej akcji “Czas na szpinak 3!”

Składniki:

  • 6 jajek
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki majonezu (dałam jedną czubatą)
  • łyżka masła
  • sól, pieprz
  • dwie łyżki startego sera żółtego (to mój dodatek)

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Obrać. Szpinak podsmażyć z czosnkiem na maśle. Do wysokiego pojemnika wrzucić jajka i szpinak. Wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać majonez, ser żółty i przyprawy. Schłodzić w lodówce przez minimum godzinę. Smacznego 🙂

Czas na szpinak!