Pasta curry z wędzoną rybą

Rewelacyjna pasta na kanapki. Jedna z lepszych jakie jadłam ostatnimi czasy, a jadłam ich wiele, bo uwielbiam takie dodatki do pieczywa. Przepis znalazłam na blogu Kornik w kuchni. Z pewnością jeszcze nieraz do niego sięgnę 🙂

Składniki:

  • 150 g wędzonej  makreli wędzonej
  • 70 g serka kremowego naturalnego
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • pół cebuli
  • 2 duże ogórki kiszone
  • 2 łyżeczki curry
  • pieprz czarny, papryka ostra

Wykonanie:

Makrelę oczyścić z ości i skóry. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w kostkę. Wszystko składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku pieprzem i papryką i ponownie zmiksować. Smacznego 🙂