Ulubiona kanapka Elvisa Presleya – z masłem orzechowym i bananami
Masło orzechowe uwielbiam od zawsze. Najchętniej jadam je z dodatkiem dżemu. Robiłam już kiedyś nawet domowe masło i myślę, że było ono nawet lepsze niż te kupne. Dzisiaj proponuję Wam pyszne tosty, który podobno były ulubioną kanapką króla Rock and Rolla – Elvisa Presleya. Pomiędzy dwoma chrupiącymi kawałkami tostowego chleba, znajduje się masło orzechowe oraz banany. Pyszne 🙂 Naprawdę polecam 🙂
Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego
- masło orzechowe
- kilka plasterków banana
Wykonanie:
Obie kromki chleba tostowego posmarować po jednej stronie masłem orzechowym. Ułożyć na obu plasterki banana (można je lekko rozgnieść). Złożyć kromki, nadzieniem do siebie. Smażyć na patelni grillowej z obu stron przez kilka minut. Podawać na ciepło. Smacznego 🙂