Pasta kanapkowa z makrelą, jajkami i kiszonym ogórkiem

Bardzo smaczna pasta z makreli, z dodatkiem ogórków kiszonych i ugotowanych na twardo jajek. Pewnie większość z Was od dawna ją zna.  Polecam, zarówno na śniadanie, jak i kolację.

Pasta jest zgodna z metodą Montignaca – posiłek tłuszczowy (jeśli użyjemy odpowiedniego majonezu).

pasta z makreli

 Składniki:

  • wędzona makrela
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 kiszone ogórki
  • nieduża cebula
  • szczypiorek lub natka pietruszki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Makrelę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić ją widelcem. Ugotowane na twardo jajka, cebulę oraz szczypiorek/natkę posiekać. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i solą. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Smacznego 😉

pasta z makreli