Koktajl z jarmużem, bananem i jabłkiem
Pyszny, zdrowy i soczyście zielony koktajl z jarmużem w roli głównej. Idealny do świętowania dzisiejszego dnia. Spróbujecie?
Przepis dodaję do akcji “Zielono mi” prowadzonej przez Pinkcake.
Składniki:
- duża garść jarmużu
- banan
- kiwi
- 2 łyżki płatków owsianych
- sok jabłkowy (ilość taka, która zapewni odpowiednią dla nas konsystencję – jedni wolą koktajle bardziej gęste, inni rzadsze 😉 )
Wykonanie:
Z liści jarmużu wyciąć twardą łodyżką. Przelać je wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Odcisnąć. Umieścić w blenderze z pokrojonymi owocami oraz płatkami owsianymi. Dolać sok jabłkowy. Zmiksować. Jeśli koktajl wyszedł za gęsty, dolać jeszcze soku. Podawać najlepiej od razu. Smacznego 🙂