Sos tysiąca wysp – idealny do potraw z grilla
Przed nami długi, majowy weekend. Pewnie sporo z Was zasiądzie z bliskimi przy grillach, jedząc same smakowitości i ciesząc się wolnym czasem. Do pieczonych kiełbasek czy szaszłyków przyda się pyszny sos. Ten, który Wam dziś proponuję, zna pewnie każdy z Was. Receptur na niego jest bez liku. Ja korzystałam z przepisu znalezionego na blogu Filozofia Smaku.
Składniki:
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- 4 łyżki majonezu
- pół łyżeczki sosu Worcestershire
- pół łyżeczki musztardy
- łyżeczka octu winnego
- szczypta cukru
- sól,pieprz
- ew. kilka kropel tabasco lub pieprzu cayenne do smaku
Wykonanie:
Majonez wymieszać dokładnie z ketchupem, musztardą, octem oraz sosem Worcestershire. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i tabasco. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego 🙂