Sos tysiąca wysp – idealny do potraw z grilla

Przed nami długi, majowy weekend. Pewnie sporo z Was zasiądzie z bliskimi przy grillach, jedząc same smakowitości i ciesząc się wolnym czasem. Do pieczonych kiełbasek czy szaszłyków przyda się pyszny sos. Ten, który Wam dziś proponuję, zna pewnie każdy z Was. Receptur na niego jest bez liku. Ja korzystałam z przepisu znalezionego na blogu Filozofia Smaku.

sos tysiaca wysp

Składniki:

  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 4 łyżki majonezu
  • pół  łyżeczki sosu Worcestershire
  • pół łyżeczki musztardy
  • łyżeczka octu winnego
  • szczypta cukru
  • sól,pieprz
  • ew. kilka kropel tabasco lub pieprzu cayenne do smaku

Wykonanie:

Majonez wymieszać dokładnie z ketchupem, musztardą, octem oraz sosem Worcestershire.  Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i tabasco. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego 🙂