Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i chrzanem

Dziś coś dla wielbicieli past kanapkowych – nie wiem jak Wy, ale ja zdecydowanie się do nich zaliczam 🙂 Zestawienie wędzonej ryby z delikatnym serkiem oraz wyrazistym chrzanem jest rewelacyjne. Minimum składników, maksimum smaku. Czasami najprostsze połączenia są tymi najlepszymi. Przygotowanie tej pasty zajmie Wam 5 minut, a efekt z pewnością Was zadowoli. Ja z pewnością często będę do niej wracała.

Przepis znaleziony na blogu Crust&Dust.

pasta z wędzoną rybą i chrzanem

Składniki:

  • 200 g wędzonego pstrąga (z makrelą również smakuje całkiem dobrze)
  • 2 łyżki kremowego serka (typu philadelphia)
  • 1- 2 łyżki chrzanu
  • natka pietruszki
  • ew. sok z cytryny (do smaku)
  • pieprz

Wykonanie:

Rybę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić ją widelcem. Natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do uzyskania jednolitej pasty. Doprawić do smaku. Smacznego 🙂