Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i chrzanem
Dziś coś dla wielbicieli past kanapkowych – nie wiem jak Wy, ale ja zdecydowanie się do nich zaliczam 🙂 Zestawienie wędzonej ryby z delikatnym serkiem oraz wyrazistym chrzanem jest rewelacyjne. Minimum składników, maksimum smaku. Czasami najprostsze połączenia są tymi najlepszymi. Przygotowanie tej pasty zajmie Wam 5 minut, a efekt z pewnością Was zadowoli. Ja z pewnością często będę do niej wracała.
Przepis znaleziony na blogu Crust&Dust.
Składniki:
- 200 g wędzonego pstrąga (z makrelą również smakuje całkiem dobrze)
- 2 łyżki kremowego serka (typu philadelphia)
- 1- 2 łyżki chrzanu
- natka pietruszki
- ew. sok z cytryny (do smaku)
- pieprz
Wykonanie:
Rybę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić ją widelcem. Natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do uzyskania jednolitej pasty. Doprawić do smaku. Smacznego 🙂