Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i żurawiną
Całkiem sympatyczne połączenie smaków w niebanalnej sałatce. Kurczak, chrupiący seler naciowy, kwaśna żurawina, słodka kukurydza i dużo natki pietruszki. Całość bardzo smakowała mojemu mężowi, który od jakiegoś czasu zajada się selerem naciowym. Może i Wam przypadnie do gustu 🙂
Składniki:
- dwa filety z kurczaka
- 3-4 łodygi selera naciowego
- pół puszki kukurydzy
- pół puszki czerwonej fasoli
- duża garść suszonej żurawiny
- pół pęczka natki pietruszki
- garść słoneczniku
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz, słodka papryka
- olej do smażenia
Wykonanie:
Filety umyć, posypać przyprawami, pokroić w kostkę i obsmażyć na patelni. Seler pokroić w plasterki. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Natkę drobno posiekać. Połączyć ze sobą wszystkie składniki sałatki. Dodać majonez i przyprawy. Wymieszać. Schłodzić przed podaniem. Smacznego 🙂