Pasta kanapkowa z makrelą, jajkami i kiszonym ogórkiem
Bardzo smaczna pasta z makreli, z dodatkiem ogórków kiszonych i ugotowanych na twardo jajek. Pewnie większość z Was od dawna ją zna. Polecam, zarówno na śniadanie, jak i kolację.
Pasta jest zgodna z metodą Montignaca – posiłek tłuszczowy (jeśli użyjemy odpowiedniego majonezu).
Składniki:
- wędzona makrela
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 kiszone ogórki
- nieduża cebula
- szczypiorek lub natka pietruszki
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Wykonanie:
Makrelę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić ją widelcem. Ugotowane na twardo jajka, cebulę oraz szczypiorek/natkę posiekać. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i solą. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Smacznego 😉