Roladki z tortilli
Smaczna i szybka przekąska, która w tym roku gościła na naszym sylwestrowym stole. Z pewnością może być ciekawym urozmaiceniem różnych imprez. Do jej przygotowania potrzebne są gotowe tortille, a reszta zależy tak naprawdę od naszej pomysłowości i zawartości lodówki. U mnie były dwie wersje: pierwsza z serkiem kremowym, warzywami, szynką i serem żółtym, a druga z pastą z fety i oliwek z dodatkami. Obie pyszne i smaczne.
Składniki:
- 4 tortille
Wersja I:
- serek śmietankowy
- liście sałaty
- szynka
- ser żółty
- czerwona papryka
- szczypiorek
Wersja II:
- pasta z fety i oliwek
- czarne oliwki
- liście sałaty
- szynka
- czerwona papryka
Wykonanie:
Tortille posmarować serkiem lub pastą. Rozłożyć na nich: w wersji I: liście sałaty, plastry szynki i sera żółtego, paprykę pokrojoną w cienkie paski oraz posiekany szczypiorek, w wersji II: liście sałaty, plastry szynki, pokrojoną cienko paprykę i czarne oliwki. Tortille ciasno zwinąć w roladki. Zawinąć w folię spożywczą i umieścić na 2-3 godziny w lodówce. Po tym czasie rozwinąć je i pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Nabić na wykałaczki. Smacznego 🙂