Roladki z tortilli

Smaczna i szybka przekąska, która w tym roku gościła na naszym sylwestrowym stole. Z pewnością może być ciekawym urozmaiceniem różnych imprez. Do jej przygotowania potrzebne są gotowe tortille, a reszta zależy tak naprawdę od naszej pomysłowości i zawartości lodówki. U mnie były dwie wersje: pierwsza z serkiem kremowym, warzywami, szynką i serem żółtym, a druga z pastą z fety i oliwek z dodatkami. Obie pyszne i smaczne.

roladki z tortilli

Składniki:

  • 4 tortille

Wersja I:

  • serek śmietankowy
  • liście sałaty
  • szynka
  • ser żółty
  • czerwona papryka
  • szczypiorek

Wersja II:

Wykonanie:

Tortille posmarować serkiem lub pastą. Rozłożyć na nich: w wersji I: liście sałaty, plastry szynki i sera żółtego, paprykę pokrojoną w cienkie paski oraz posiekany szczypiorek, w wersji II: liście sałaty, plastry szynki, pokrojoną cienko paprykę i czarne oliwki. Tortille ciasno zwinąć w roladki. Zawinąć w folię spożywczą i umieścić na 2-3 godziny w lodówce. Po tym czasie rozwinąć je i pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Nabić na wykałaczki. Smacznego 🙂

roladki z tortilli