Kanapkowa pasta jajeczna ze szpinakiem
Oryginalna pasta do kanapek, na którą przepis znalazłam u Wiosenki. Od siebie dodałam dwie łyżki startego żółtego sera. Smakowało.
To moja kolejna propozycja w ramach mojej akcji “Czas na szpinak 3!”
Składniki:
- 6 jajek
- 20 dag mrożonego szpinaku
- 3-4 ząbki czosnku
- 2-3 łyżki majonezu (dałam jedną czubatą)
- łyżka masła
- sól, pieprz
- dwie łyżki startego sera żółtego (to mój dodatek)
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Obrać. Szpinak podsmażyć z czosnkiem na maśle. Do wysokiego pojemnika wrzucić jajka i szpinak. Wszystko razem zmiksować na gładką masę. Dodać majonez, ser żółty i przyprawy. Schłodzić w lodówce przez minimum godzinę. Smacznego 🙂