Papryka faszerowana kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami
Fajny sposób na szybkie zutylizowanie kaszy gryczanej, która została nam z poprzedniego dnia. Pomysł znaleziony tutaj.
Danie to nadaje się dla osób na diecie Montignaca (danie węglowodanowe).
Danie to nadaje się dla osób na diecie Montignaca (danie węglowodanowe).
Składniki:
- 1-2 papryki
- pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
- ok. 50 g twarogu (na MM twaróg chudy 0% tłuszczu)
- mała cebulka
- 4-5 pieczarek
- szczypiorek
- odrobina oliwy (jeśli danie będzie dla osoby na diecie MM, należy dodać naprawdę minimalną ilość oleju)
- sól, pieprz
Wykonanie:
Paprykę umyć, odciąć wierzch, wydrążyć. Cebulę i pieczarki drobno pokroić. Podsmażyć je przez chwilę na odrobinie oliwy. Dodać posiekany szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Zdjąć z ognia. Kaszę gryczaną połączyć z twarogiem i podsmażonymi pieczarkami. Gotowym farszem napełnić przygotowaną paprykę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 25-30 minut lub dusić w garnku, podlaną wodą. Smacznego 🙂