Jajka z farszem chrzanowym
Mam dziś dla Was propozycję faszerowanych jajek z wyraźnym, chrzanowym farszem. Smaczne i eleganckie, świetnie sprawdzą się na wielkanocnym stole.
Składniki:
- 4 jajka
- 1-2 łyżeczki chrzanu
- 2 łyżeczki kremowego serka
- łyżeczka majonezu
- sól, pieprz
- szczypiorek
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo , ostudzić, obrać i przeciąć na pół. Z każdej połówki delikatnie wyjąć żółtka. Rozdrobnić je widelcem i wymieszać na gładką masę z serkiem, chrzanem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełnić połówki białek. Wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego 🙂
Mniam ?
🙂
Uwielbiam faszerowane jajka tylko za rzadko je robię, a są pyszne 🙂
Ja również robię je stanowczo zbyt rzadko 🙂
Wyglądają apetycznie!
Dziękuję 🙂
Bardzo lubimy jajka. Także faszerowane. A ten chrzanowy farsz brzmi pysznie.
I jest bardzo smaczny 🙂